SELSKAB / Fars stuer

Vi holder SELSKAB - kommer du?

16. - 25. januar 2014

Nørrebrogade 3B, 1. sal

På Nørrebrogade 3B over Irma City ligger Mammutteatrets lejlighed. Ring på dørtelefonen, og vi inviterer dig indenfor til SELSKAB – teater helt tæt på. I et SELSKAB møder du lugten af den brankede svinekam i ovnen. I et SELSKAB hører du værterne skændes på toilettet. I et SELSKAB mærker du skuespillerens hånd på din skulder.

I år (sæson 13/14) har Mammutteatret, det 30 år gamle nomadeteater, valgt at blive hjemme i lejligheden på Nørrebrogade 3B. Her inviteres i årets første måneder til SELSKAB – tre unikke forestillinger, der bryder med de gængse teaterrutiner og fokuserer på skuespillerens møde med publikum. Første SELSKAB er Fars stuer, der instrueres af Christoffer Berdal.

Rammen om forestillingerne er en privat sammenkomst, et selskab. Teksterne er nyskrevet dramatik – historier, der udfolder de menneskeskabte komedier og tragedier, verden serverer for os hver eneste dag.

Fars stuer er historien om tre søskende, der arver faderens lejlighed. Mens de venter på et økonomisk gunstigt salg, omdanner de lejligheden til en restaurant, så ventetiden ligeså er indbringende. Med kokken Eddies hjælp får søskendeflokken, næsten, serveret en Ny-nordisk otte retters menu til gæsterne med både rugbrødsknas, et drys af lakrids og aftenens højdepunkt: Helstegt pattegris på staldsurprise. Men en uventet gæst får med et den gode stemning til at krakelere.

Medvirkende: Tina Gylling Mortensen, Christian Mosbæk, Peter Hald, Josephine Raahauge, Claus Flygare, Ferdinand Glad Bach, Pernille Rosa Thomsen og Christoffer Berdal

Instruktør: Christoffer Berdal

 

SELSKABsregler

Med SELSKAB ønsker vi at bryde rutinerne og udvide teateroplevelsen. Alle tre forestillinger er skabt ud fra følgende principper:

1. Dette er et ambitiøst projekt, og derfor skal man have følgende trekant for øje: Ambition, ressourcer, tid skal fordeles ligeligt.

2. Selskaberne finder sted på Nørrebrogade 3B, 1. sal. Rummet skal afspejle et rum i virkeligheden og må aldrig bære præg af teaterrum (eksempelvis ingen synlig teaterteknik eller publikumsrækker).

3. Hvert selskab har 3 ugers prøvetid (inkl. workshop) og spiller minimum 10 gange med max. 40 personer i rummet. Hvert selskab varer 60 minutter eksklusiv ind- og udluk, og har minimum 4 professionelle medvirkende udvalgt af Mammutteatrets kunstneriske ledelse. Det er muligt at anvende statister.

4. Selskaber laves ud fra en kollektiv praksis, hvor alle er med til at skabe rummet og dets funktioner. Der er ikke en scenograf tilknyttet projektet, men hvert selskab kan indkalde konsulenter udfra hvad det kunstneriske materiale fordrer.

5. Et selskab er et originalt dramatisk værk.

6. Publikums tilstedeværelse er em del af den teatralske virkelighed – der eksisterer ikke en 4. væg i et Selskab. Men publikum må aldrig være ansvarlig for forestillingens fremdrift og afvikling.

7. Handlingsmæssigt balancerer vi mellem at have dramaturgi og ikke have det. Vi arbejder med fremdrift uden at forcere og giver tingene tid til at opstå.

8. Alt hvad der finder sted i et Selskab skal kunne finde sted i virkeligheden.

9. Den kunstneriske oplevelse skal appelere til alle publikums sanser: Lugte, høre, se, smage.

10. De gængse teaterrutiner så som billettering, program osv. skal indgå som en del af det samlede kunstneriske værk.

Presse:

Pressemeddelelse og -billeder kan findes her

Forestillingen er støttet af:

Overretssagfører L.Zeuthens Mindelegat

Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond