SELSKAB / Seminaret

Vi holder SELSKAB - kommer du?

6. - 15. februar 2014

Nørrebrogade 3B, 1. sal

På Nørrebrogade 3B over Irma City ligger Mammutteatrets lejlighed. Ring på dørtelefonen, og vi inviterer dig indenfor til SELSKAB – teater helt tæt på. I et SELSKAB møder du lugten af den brankede svinekam i ovnen. I et SELSKAB hører du værterne skændes på toilettet. I et SELSKAB mærker du skuespillerens hånd på din skulder.

I år (sæson 13/14) har Mammutteatret, det 30 år gamle nomadeteater, valgt at blive hjemme i lejligheden på Nørrebrogade 3B. Her inviteres i årets første måneder til SELSKAB – tre unikke forestillinger, der bryder med de gængse teaterrutiner og fokuserer på skuespillerens møde med publikum. Andet SELSKAB er Seminaret, der er skabt af holdet i samarbejde med Till Wyler von Baalmoos og Maria Kjærgaard-Sunesen.

Rammen om forestillingerne er en privat sammenkomst, et selskab. Teksterne er nyskrevet dramatik – historier, der udfolder de menneskeskabte komedier og tragedier, verden serverer for os hver eneste dag.

I Seminaret møder vi Frihedsbevægelsen, der rejser Danmark rundt og underviser i en række øvelser, DE FEM PARADOKSER, der vil give mennesket en maksimal oplevelse af frihed. De er nu kommet til Nørrebro, hvor en udsolgt sal tager imod bevægelsens aspiranter, Professor Hannesen og ikke mindst bevægelsens stifter og leder Margrethe Lund. Men ikke alle i salen fortrylles af Margrethes visionære ord, og det viser sig snart, at friheden ikke helt har taget bo i hende heller.

Medvirkende: Tina Gylling Mortensen, Peter Hald, Claus Flygare, Josephine Raahauge, Ferdinand Glad Bach, Luke McQuillan, Majken Pico, Pernille Rosa Thomsen og Till Wyler von Ballmoos

Seminaret er skabt af holdet i samarbejde med Till Wyler von Ballmoos og Maria Kjærgaard-Sunesen

SELSKABsregler

Med SELSKAB ønsker vi at bryde rutinerne og udvide teateroplevelsen. Alle tre forestillinger er skabt ud fra følgende principper:

1. Dette er et ambitiøst projekt, og derfor skal man have følgende trekant for øje: Ambition, ressourcer, tid skal fordeles ligeligt.

2. Selskaberne finder sted på Nørrebrogade 3B, 1. sal. Rummet skal afspejle et rum i virkeligheden og må aldrig bære præg af teaterrum (eksempelvis ingen synlig teaterteknik eller publikumsrækker).

3. Hvert selskab har 3 ugers prøvetid (inkl. workshop) og spiller minimum 10 gange med max. 40 personer i rummet. Hvert selskab varer 60 minutter eksklusiv ind- og udluk, og har minimum 4 professionelle medvirkende udvalgt af Mammutteatrets kunstneriske ledelse. Det er muligt at anvende statister.

4. Selskaber laves ud fra en kollektiv praksis, hvor alle er med til at skabe rummet og dets funktioner. Der er ikke en scenograf tilknyttet projektet, men hvert selskab kan indkalde konsulenter udfra hvad det kunstneriske materiale fordrer.

5. Et selskab er et originalt dramatisk værk.

6. Publikums tilstedeværelse er em del af den teatralske virkelighed – der eksisterer ikke en 4. væg i et Selskab. Men publikum må aldrig være ansvarlig for forestillingens fremdrift og afvikling.

7. Handlingsmæssigt balancerer vi mellem at have dramaturgi og ikke have det. Vi arbejder med fremdrift uden at forcere og giver tingene tid til at opstå.

8. Alt hvad der finder sted i et Selskab skal kunne finde sted i virkeligheden.

9. Den kunstneriske oplevelse skal appelere til alle publikums sanser: Lugte, høre, se, smage.

10. De gængse teaterrutiner så som billettering, program osv. skal indgå som en del af det samlede kunstneriske værk.

Presse:

Pressemeddelelse og -billeder kan findes her

Forestillingen er støttet af:

Overretssagfører L.Zeuthens Mindelegat

Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond