SELSKAB / Sidste Nat

Vi holder SELSKAB - kommer du?

2. - 12. april

Nørrebrogade 3B, 1. sal

På Nørrebrogade 3B over Irma City ligger Mammutteatrets lejlighed. Ring på dørtelefonen, og vi inviterer dig indenfor til SELSKAB – teater helt tæt på. I et SELSKAB møder du lugten af den brankede svinekam i ovnen. I et SELSKAB hører du værterne skændes på toilettet. I et SELSKAB mærker du skuespillerens hånd på din skulder.

I år (sæson 13/14) har Mammutteatret, det 30 år gamle nomadeteater, valgt at blive hjemme i lejligheden på Nørrebrogade 3B. Her inviteres i årets første måneder til SELSKAB – tre unikke forestillinger, der bryder med de gængse teaterrutiner og fokuserer på skuespillerens møde med publikum. Tredje SELSKAB er Sidste nat instrueret af Liv Helm.

Rammen om forestillingerne er en privat sammenkomst, et selskab. Teksterne er nyskrevet dramatik – historier, der udfolder de menneskeskabte komedier og tragedier, verden serverer for os hver eneste dag.

I Sidste nat ruster byen sig på stormens komme. Mens vinden langsomt tager til, mødes en gruppe mennesker under ledelse af den levende isbjørn Gudrun Larsen til Noas Ark-fest, hvor de sammen fejrer syndfloden. Men alvoren rykker med uvejret tættere på, og de søger tilflugt for stormen i en privat lejlighed på Nørrebrogade. Snart er den festlige start på aftenen ændret til en dramatisk flugt fra verdens undergang.

Medvirkende: Tina Gylling Mortensen, Christian Mosbæk, Merete Hegner, Stine Gyldenkerne, Claus Flygare, Nathaniel Gonzalez, Pernille Rosa Thomsen, Luke McQuillan, Mads Hugo Kaas, Rasmus Scheuer-Larsen, Rosemarie Mosbæk, Line Olivia Heibon.
Instruktør: Liv Helm

SELSKABsregler

Med SELSKAB ønsker vi at bryde rutinerne og udvide teateroplevelsen. Alle tre forestillinger er skabt ud fra følgende principper:

1. Dette er et ambitiøst projekt, og derfor skal man have følgende trekant for øje: Ambition, ressourcer, tid skal fordeles ligeligt.

2. Selskaberne finder sted på Nørrebrogade 3B, 1. sal. Rummet skal afspejle et rum i virkeligheden og må aldrig bære præg af teaterrum (eksempelvis ingen synlig teaterteknik eller publikumsrækker).

3. Hvert selskab har 3 ugers prøvetid (inkl. workshop) og spiller minimum 10 gange med max. 40 personer i rummet. Hvert selskab varer 60 minutter eksklusiv ind- og udluk, og har minimum 4 professionelle medvirkende udvalgt af Mammutteatrets kunstneriske ledelse. Det er muligt at anvende statister.

4. Selskaber laves ud fra en kollektiv praksis, hvor alle er med til at skabe rummet og dets funktioner. Der er ikke en scenograf tilknyttet projektet, men hvert selskab kan indkalde konsulenter udfra hvad det kunstneriske materiale fordrer.

5. Et selskab er et originalt dramatisk værk.

6. Publikums tilstedeværelse er em del af den teatralske virkelighed – der eksisterer ikke en 4. væg i et Selskab. Men publikum må aldrig være ansvarlig for forestillingens fremdrift og afvikling.

7. Handlingsmæssigt balancerer vi mellem at have dramaturgi og ikke have det. Vi arbejder med fremdrift uden at forcere og giver tingene tid til at opstå.

8. Alt hvad der finder sted i et Selskab skal kunne finde sted i virkeligheden.

9. Den kunstneriske oplevelse skal appelere til alle publikums sanser: Lugte, høre, se, smage.

10. De gængse teaterrutiner så som billettering, program osv. skal indgå som en del af det samlede kunstneriske værk.

Presse:

Pressemeddelelse og -billeder kan findes her

Forestillingen er støttet af:

Overretssagfører L.Zeuthens Mindelegat

Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond