Sidst på dagen er vi alle mennesker

Nyt drama af Kaspar Colling Nielsen

12. april - 4. maj 2016

Betty Nansen Teatret, Edison

PRESSEN SKRIVER:

“Kaspar Colling Nielsens stykke SIDST PÅ DAGEN ER VI ALLE MENNEKSER er et skarpt og køligt indblik i, hvad der sker, når arbejdet sluger hele tilværelsen.”
★★★★★ Berlingske Tidende

“Elementært underholdende og vedkommende. Den dramatiske bearbejdning og skuespil af høj klasse gør det til en meget seværdig oplevelse…
★★★★★ Arbejderen

“Et skarpt, afslørende portræt af konsulentkulturen.”
♥♥♥♥ Politiken

“Det er både underholdende og uhyggeligt…Mammutteatret har igen stukket gaflen i vor effektive samfundsmodel og påvist, at der er omkostninger ved det, der ligner succes.”
★★★★ Frederiksborg Amts Avis

“I dette forjagede og stressede samfund, er forestillingen virkelig aktuel, og man genkender nemt små glimt af sig selv i disse seks ekstreme personer… Det er et virkeligt humoristisk stykke.”
★★★★ Den fjerde væg

“Stærkt, nærværende og ikke mindst tankevækkende samfundsteater.”
★★★★ Ungt Teaterblod

“Komikken ligger netop i det genkendelige. Forestillingens dybde ligger i det usagte.”
★★★★ Magasinet KBH

“Intelligent og velspillet dramatik, som Bjarne Corydon bør se.”
Weekendavisen

I SIDST PÅ DAGEN ER VI ALLE MENNESKER griber forfatter og dramatiker Kaspar Colling Nielsen fat i 6 autentiske fortællinger fra 5% af de allerbedste management konsulenter i nogle af Danmarks største konsulenthuse. Vi kommer ind i hovederne på samfundets superhelte. Dem, som uden vi lægger mærke til det, fikser problemerne, afhjælper kriserne og opbygger banksektoren i Usbekistan.

Forestillingen bygger på autentiske samtaler mellem en psykolog og konsulenterne. Vi møder blandt andet Katrine, Jens og Allan, som alle med glæde arbejder 100 timer ugentligt, fordi arbejde er det fix, som tilfører livet værdi. Men hvad er det, der driver de hér super-mennesker? Lever de ligesom alle os andre? Og hvad drømmer de om?

De højtprofilerede konsulenter repræsenterer både det eftertragtede og det sørgelige. De er utopien og mareridtet på samme tid – for hvem vil ikke gerne have evnen til at præstere på så højt et niveau som dem? Med en hudløs ærlighed leverer konsulenterne hver især både barske og morsomme fortællinger om skillelinjen mellem karrieren og privatlivet, som kan være svær at balancere på, når ens hedeste drøm er at avancere på karrierestigen. Spørgsmålet er bare, om der er noget, der går tabt i jagten på den perfekte karriere.

I SIDST PÅ DAGEN ER VI ALLE MENNESKER har Kaspar Colling Nielsen ønsket at skabe et nøgternt portræt af disse mennesker. Forestillingen kaster lys på nogle af de konsekvenser, som det moderne samfunds arbejdskultur har, og efterlader os med et spørgsmål om, hvad der egentlig er vigtigst i livet?

MEDVIRKENDE: Simon Sears, Marijana Jancovic og Claes Bang
DRAMATIKER/FORFATTER: Kaspar Colling Nielsen
INSTRUKTØR: Nicolei Faber
SCENOGRAF: Christian Albrechtsen
LYDDESIGN: Ida Jacobsen
PR: Karen Toftegaard Aps

SIDST PÅ DAGEN ER VI ALLE MENNESKER er en co-produktion mellem Mammutteatret og Betty Nansen Teatret. Forestillingen spiller i Siloen på Betty Nansen Teatrets anneksscene Edison.

 

OM KASPAR COLLING NIELSEN
Kaspar Colling Nielsen har på få år markeret sig i dansk litteratur. Han debuterede i 2010 med Mount København, som han modtog Danske Banks debutantpris for. I 2013 fulgte han op med ’Den danske borgerkrig 2018-2024’. Med begge bøger formår Kaspar Colling Nielsen at slå sig fast på som samfundssatirisk kritiker.

I 2015 debuterede Kaspar Colling Nielsen som dramatiker med forestillingen ’Umælende Kræ’, et gæstespil på teater Grob. Forestillingen som tager afsæt i en sidehistorie fra ’Den danske borgerkrig 2018-24’ er Kaspar Colling Nielsens groteske bud på velfærdssamfundets sammenbrud og menneskets sadistiske opkomst.

 

 

Presse:

Pressemeddelelse og -billeder kan findes her

Forestillingen er støttet af:

Oticonfonden

Skuespillerforeningen ved tildeling af Walt Rosenbergs Legat af 1983